Om oss

Om MKK Pink Dragon Ladies Team Sweden


MKK Pink Dragon Ladies Team Sweden är Sveriges första Pink Ladies lag som bildades vintern 2017 på initiativ av Malmö Kanotklubb och Bröstcancerförbundet och är ett drakbåtslag bestående av kvinnor som har haft en bröstcancerdiagnos. Jorden runt finns det över 200 lag och vart fjärde år anordnar International Breast Cancer Paddler’s Commission en stor festival någonstans i världen. I år kommer den att vara i Florens den 3-8 juli och vara vår första tävling. EM och VM i drakbåtspaddling har egna Pink Ladies klasser, som vi hoppas kunna deltaga i.


MKK Pink Dragon Ladies Team Sweden består av 25 fantastiska kvinnor med en otrolig sammanhållning och kämpaglöd. Vi vill representera Sveriges alla bröstcancerdrabbade kvinnor och män i tävlingar världen över och samtidigt synliggöra hur vi med kunskap och forskning kan må bättre som drabbade. Vårt mål är att bidra till framåtskridande forskning med ännu bättre behandlingsresultat så att ”Ingen ska behöva dö av bröstcancer”.


                                              VI PADDLAR TILLSAMMANS

                                                       MOT BRÖSTCANCER


Vår samordnare är Malmö Kanotklubb (MKK) som stöttar oss och lär oss allt vi behöver veta. Vår tränare Åke Malmberg har paddlat i 5 år och deltagit i flera EM och VM med silver- och bronsplatser som resultat. Katarina Forsberg, som har tränat det svenska drakbåtslandslaget, engagerar sig helhjärtat i vår träning med goda råd och peppar oss för att nå framgångar under våra kommande tävlingar.


MKK’s sektionsledare för drakbåtspaddling Suzanne Smith har en drivkraft som få. Hon brinner för drakbåtspaddling, har tränat under många år och ger oss all sin kunskap under våra träningspass samt samordnar träningsläger mm.


Vi är medlemmar i IBCPC

Se intervju med våra tränare:

Åke

Katarina

Suzanne

Copyright @ All Rights Reserved

Webbsidan är skapad och uppdateras av Begacom IT Business .